Kako izbeći gubitak KRITIČNIH podataka? (Disaster recovery & back up)

Bekap i oporavak od katastrofe

Disaster recovery (oporavak od katastrofe) predstavlja relativno nov i nepoznat pojam većini ljudi. Kao što to biva sa mnogim drugim tehnološkim trendovima i za ovaj se vezuje gomila nagađanja kao i pogrešno protumačenih informacija.

Jedan od najzahtevnijih poslova koje se u IT-ju mogu zamisliti je oporavak od katastrofa tj. Disaster Recovery.

Dok poslovanje ide glatko nikome nije ni na kraj pameti da razmišlja šta bi moglo da krene naopako. Što je i nije ništa čudno, jer je previše opterećujuće razmišljati o nečemu što može ali i ne mora da se desi.

Zašto razmišljati o mogućem zemljotresu ili poplavama kada je verovatnoća da se dese veoma mala?

Međutim sa druge strane, ni razmišljanje u stilu – Nikad ne reci nikad nije toliko loše. Pogotovo ako se uzme u obzir nepredvidivost današnjice, posebno u domenu poslovanja i čuvanja važnih poslovnih podataka.

Svetska statistika kaže da čak 60% kompanija koje izgube svoje važne poslovne podatke, bankrotira u roku od 3 meseca od momenta gubitka.

Različita rešenja naravno postoje, i jedino od čega zavise je vrsta poslovanja kao i potrebe koje ona imaju.

Pratite najave novih iWebinara

Ukoliko vam se dopao neki od naših iWebinara, a želite da znate kada će biti sledeći i kakav ja plan tema, unesite svoju email adresu i obavestićemo vas o sledećim iWebinarima!

U modernom poslovanju visoki nivo automatizacije poslovnih procesa je učestala pojava, što pruža ozbiljne koristi IT‑ja, ali takođe i stvara direktnu zavisnost od IT sistema.

Kada je uzrok gubitka podataka prirodna nepogoda, back up rešenje nije dovoljno. U slučaju katastrofalnog događaja velike su verovatnoće da će oprema biti fizički oštećena i neupotrebljiva, tako da ni back up na udaljenoj lokaciji ne bi bio dovoljan da se neophodni podaci povrate.

Na ovom webinaru saznaćete:

  • Za šta je Cloud pravo rešenje?
  • Situacije na koje ne pomišljamo dok do njih ne dođe…
  • Nepogodnosti koje se dešavaju
  • Neophodnost posedovanja Disaster Recovery plana
  • Prepreke u implementaciji DR rešenja
  • Dilema koja se javlja kod kompanija
  • Disaster Recovery rešenja i usluge

Ako želite da vam predstavimo savremeni trend na koji se mnoga poslovanja oslanjaju, naša topla preporuka je da pogledate Webinar koji smo pripremili za Vas.

18.06.2015. u 11h možete prisustvovati  webinaru koji će biti posvećen temi:

Bekap i oporavak od katastrofe – kako izbeći gubitak KRITIČNIH podataka?

Snimak iWebinara: